Το Οινοποιείο

Μέσα στην καρδιά της μεγαλύτερης αμπελουργικής ζώνης της Κρήτης, τα Πεζά, 20 χλμ από το κέντρο του Ηρακλείου και μόλις 10 χλμ από το Μινωικό Ανάκτορο της Κνωσσού, βρίσκεται το οινοποιείο ΔΙΓΕΝΑΚΗ. Η οικογένεια ΔΙΓΕΝΑΚΗ δημιούργησε έναν μοντέρνο και ελκυστικό χώρο ο οποίος δεν περιορίζεται μόνο στην παραγωγή άριστων ποιοτικά κρασιών αλλά αντιλαμβάνεται την οινοποιεία ως ζωτικό μέρος του ευρύτερου και συλλογικότερου πολιτισμού, φιλοδοξώντας να τη συνδέσει διαδραστικά με άλλες μορφές πολιτιστικής έκφρασης όπως η μουσική, τα εικαστικά, η ποίηση και λογοτεχνία, ο χορός και το θέατρο.

Η λειτουργία του άρτιου σε υποδομές οινοποιείου, νοηματοδοτείται από παρουσία καλλιτεχνών σε ένα χώρο πολιτισμού ο οποίος ζεσταίνεται από το έργο τους. Παράλληλα οραματίζεται να φιλοξενήσει νέους ανθρώπους βοηθώντας έτσι στην ανάδειξη του έργου τους με στόχο να αποτελέσει αισθητική αναφορά στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Οι γευσιγνωστικοί δρόμοι του κρασιού υφέρπονται σιωπηλά από ένα οργανικό καλλιτεχνικά υπόστρωμα το οποίο δίνει χρώμα και σχήμα σε μια διαδικασία η οποία γίνεται πλέον πιο σύνθετη και πιθανόν απαραίτητη αφού δεν εγκλωβίζεται μόνο στο στενό της αντικείμενο.
Εναλλασσόμενα σχήματα ή αυτόνομοι καλλιτέχνες βρίσκουν καταφύγιο για το έργο τους σε μια περιοχή που φέρνει αυτούσιο το αστικό στην κοντινή περιφέρεια.